PROFİL

Mimarlığımızın özünü, rasyonel bir çerçeve içerisinde sürekli sürdürdüğümüz yenilikçi ve çağdaş bir arayış oluşturur. Üstlendiğimiz her tasarım konusuna öncelikle işveren talep ve beklentilerini tam olarak anlayarak başlamak ilk hedefimizdir. Süreç, uzun yılların teknik ve plastik tasarım yetkinliğinin süzgecinden geçerek devam eder ve yapılarımızı oluştururuz. Bu süreçte çevreye duyarlılık, prensiplerimizin en üst sırasında yer alır.

Mekanlarımız yalın ve sakindir. Basit ve anlaşılabilir detaylar, doğru malzeme, ışık ve renk kullanımı, hedeflediğimiz form ve mekan için elimizdeki en önemli enstrümanlardır.

Tasarım felsefemiz gereği, işleyen şey güzeldir. Bir yapı, herşeyden önce işlemelidir. Abartılmış estetik kaprislerle işleyişi zedelenen bir yapı anlayışımıza ters düşer. Bir yapı açılış tarihinde bitmiş değildir. Yapı, yaşayan ve devinen bir organizmadır. Bir yapının teknik, işleyiş ve plastik yönden başarıya ulaşmış olması ancak ve ancak uzun bir işleyiş süreci sonrası ortaya çıkar. Bu uzun süreci öngörebilmeyi daha ilk eskizlerimizle beraber amaç ediniriz.

İyi tasarım yapmak ve kendini geliştirebilmek egsersizlerle mümkündür. Bu gerçekten yola çıkarak bu egsersizin en etkili yolu olan yarışmalara katılmak bizim için vazgeçilmezdir. Ulusal ve uluslararası yarışmalar, çalışma gündemimizde çok önemli bir yer tutar. Yarışma yapmak, temposu gereği ekip çalışmasının da gelişmesi ve motivasyonun yükselmesi açısından önemli bir laboratuvardır bizim için.

Herşeyden önemlisi mesleğimizi çok severiz. Bu meslek, sevilmeden yapılabilecek bir meslek değildir. İyi bir mimar olmanın ana şartı, mesleği sevmektir. Çok çalışmak, görgü, bilgi, tecrübe, ekip uyumu, iyi mimarlık yapabilmenin diğer şartlarıdır.

Rahmi Uysalkan

1968 yılında Mersin'de dünyaya gelen Rahmi Uysalkan, MEV Toros Okullarında tamamladığı lise eğitiminden sonra mimarlığa, lisans eğitimini 1991 senesinde tamamladığı ODTÜ Mimarlık fakültesinde adım attı.

Bunu izleyen 10 sene boyunca Avusturya'nın başkenti Viyana şehrinde yaşayan Rahmi Uysalkan, bu sene zarfında Viyana Teknik Üniversitesinde "Diploma Ingeneuer für Architektur" derecesini alırken, mesleki çalışma yaşamını da Bemd Stanzel, Christoph Mayrhofer ve Paolo Piva gibi önemli mimarların ofislerinde sürdürdü.

2000-2004 yılları arasında "Hoffmann&Janz Architects" ofisinde proje yöneticisi asistanı olarak işe başlayan mimar, sonraları aynı ofiste çeşitli işlerde proje yöneticiliği yaptı.

2004 yılında serbest meslek kariyerine gittiği Moskova'da başladı ve bu şehirde projeler tamamladı. Daha sonra Kiev'de yapılan ilk 5 yıldızlı otel olan Hyatt-Regency otel inşaatı esnasında design ofis yöneticiliği üstlenen mimar, özellikle otel tasarımı ve yapımı konusunda uzmanlaştı.

Ağustos 2006 tarihinde İstanbul'da kendi ofisini kuran Rahmi Uysalkan, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde misafir stüdyo yürütücülüğü görevini de yapmaktadır.

Yapım Aşamasındadır...